• Vliegende Hollander by night

‘Voor hetzelfde geld’

Hoewel we blij zijn dat we de coronaperiode inmiddels achter ons hebben kunnen laten, heeft het voor Zeeuws-Vlaanderen en met name binnen woningland óók iets positiefs gebracht. Veel gezinnen zijn sinds die tijd op zoek gegaan naar woningen in de provincie. De drukte van grotere steden zoals Breda, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam wordt verruild voor de rust en ruimte. De prijzen van woningen, zowel nieuw als bestaand, zijn de laatste jaren flink gestegen. En in de provincie krijg je voor hetzelfde geld simpelweg méér dan in de grote stad. Meer woonoppervlak, meer tuin, meer luxe, hoger energielabel om maar enkele voordelen te noemen.

In deze serie zetten we wekelijks een makelaar uit de Gemeente Terneuzen IN THE SPOTLIGHTS

Ze vertellen daarin over hun kantoor, hun werkwijze en belichten in één van de kernen een prachtige woning uit hun portfolio. Wat maakt Zeeuws-Vlaanderen (en in het bijzonder de gemeente Terneuzen) zo uniek? En wat heeft dié specifieke woning potentiële kopers allemaal te bieden? Daar tegenover laten we zien wat je ‘voor hetzelfde geld’ kunt kopen in onder meer de grote(re) stad. Om te laten zien dat er binnen de Gemeente Terneuzen voldoende droomhuizen te vinden zijn. En zodoende nieuwe inwoners uit Nederland en ook België naar onze prachtige gemeente te doen verhuizen.

Deze week: GeuS uw Makelaar

Karin Geus begon in 2018 haar eigen kantoor, waarbij direct ook de unieke locatie opvalt waar ze is gevestigd. Het kantoor bevindt zich op het sportcomplex van voetbalvereniging Philippine en kijkt uit op het hoofdveld. “We kregen de vraag vanuit de club of we iemand konden zoeken die de kantoorunits zou willen huren, want anders zouden ze worden verwijderd. Toen hebben mijn man en ik besloten dat het gewoon een prima plek is, en ook eentje die in het oog springt, om er zelf kantoor te gaan houden. Dus sindsdien zitten we hier aan de Strandgaper.”

Karin Geus. © Gino van den Broecke

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij diverse kantoren zette Karin in 2018 de stap naar een eigen zaak. Waarom?

“Ik merkte dat er vooral een grote behoefte was hier in Zeeuws-Vlaanderen aan een heel persoonlijke begeleiding in de woningverkoop en -aankoop. Juist die persoonlijke begeleiding en het compleet ontzorgen was voor mij de drijfveer om voor mezelf te starten. En dat ontzorgen is niet alleen tijdens kantooruren, maar zeer zeker ook daarbuiten want we zijn in feite altijd bereikbaar. Op die manier staat de klant zowel letterlijk als figuurlijk altijd op de eerste plaats!”

Vanuit Philippine staat GeuS uw Makelaar 24/7 paraat voor haar (potentiële) klanten. Sinds een paar jaar ziet Karin in haar klantenbestand een opvallende verschuiving in het aantal aanvragen dat komt van buiten Zeeuws-Vlaanderen, waarbij mensen op zoek zijn naar hun ‘droomwoning’ in Zeeuws-Vlaanderen. “Mensen zoeken steeds vaker naar de rust en de ruimte. En die vind je hier nog altijd meer dan in de randstad bijvoorbeeld. En zéker ook voor een meer betaalbare prijs. De woonwensen wordt uitgebreider of zijn juist heel specifiek. De coronaperiode heeft thuiswerken geïntroduceerd en daarin is ruimte om dat op een prettige manier te kunnen doen belangrijk. Niet langer aan de keukentafel op een krukje, maar een mooie aparte ruimte in huis of in de tuin waar dat kan worden gerealiseerd. Door de mogelijkheid tot thuiswerken is eventueel wat langere reistijd ook bij potentiële huizenkopers niet langer een breekpunt. Gezinnen verkopen hun rijtjeshuis in Utrecht of Amsterdam en kopen hier voor hetzelfde geld vandaag de dag veel sneller een vrijstaand huis. Weg van de hectiek en op zoek naar de rust en de ruimte.”

Veelzijdige regio

“Bovendien hebben we in Zeeuws-Vlaanderen, maar zeker binnen de gemeente Terneuzen, op dat vlak heel erg veel te bieden. Er is een breed aanbod beschikbare woningen in alle woontypes en prijsklassen wel te koop. Eén daarvan is bijvoorbeeld Robijnboog 24, gelegen in de wijk Othene. Een relatief jonge wijk die bovendien nog altijd volop in ontwikkeling is en groeit. Het is een perfecte uitvalsbasis voor mensen die de rust van de nabij gelegen polders willen opzoeken, aan de Zeedijk willen uitwaaien langs de Westerschelde of voor een hapje en drankje de binnenstad van Terneuzen willen ingaan. Geografisch is het perfect gesitueerd vlakbij de Westerscheldetunnel zodat de rest van Nederland eenvoudig is aan te rijden. Bovendien zijn steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge vanuit Zeeuws-Vlaanderen snel te bereiken. Daarnaast zijn de middelbare scholen, sportclubs en het uitgaansgebied op fietsafstand bereikbaar. Kortom een robijn van een woning, waar ik graag nog veel meer van wil vertellen of laten zien.”

Karin Geus. © Gino van den Broecke

Naast deze woning telt het portfolio van GeuS uw Makelaar een flink scala qua diversiteit. “Van recente woningen tot een authentiek klushuis of van een mooie loft tot een stadsvilla. Bekijk gerust de website, laat uzelf verrassen én informeren. Wilt u meer weten over de aankoop van een woning? Of heeft u juist een woning te koop? Neem dan vrijblijvend contact op!”

www.geus-makelaar.nl  | tel: 0115-691758 | mobiel: +31 (0)6 175 747 29 | info@geus-makelaar.nl

Gino van den Broecke | GeuS uw makelaar | funda | Gemeente Terneuzen | Provincie Zeeland

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Winterfever agenda 2023 / 2024

17 november 2023

Terwijl de dagen korter worden en de temperaturen dalen, komt onze prachtige gemeente… Lees verder..

Kids Festival “Happy Feet”

8 november 2023

Kom jij de film HAPPY FEET II kijken en ontmoet jij Pinguïn Erik… Lees verder..