• Vliegende Hollander by night

Wout den Doelder: ‘Mijn inzet? Mooie compacte winkelgebieden’

“Ik hecht veel waarde aan de uitstraling van winkelgebieden. Ze moeten schoon en fris zijn. Verder denk ik dat het belangrijk is om winkels te clusteren, zodat mooie compacte winkelgebieden ontstaan, waar het gezellig winkelen is. Natuurlijk, dat klinkt utopisch maar het is haalbaar. Citymarketing Terneuzen kan dat niet alleen. Ook ondernemers, gemeentebestuur en vastgoedeigenaren hebben daarin een rol. Laat die laatste groep bijvoorbeeld genoegen nemen met minder huuropbrengst. Alles beter dan leegstand.” 

Wout den Doelder is sinds enige maanden bestuurslid van Stichting Citymarketing Terneuzen. Een functie waarop hij reageerde, toen hij hoorde dat deze vacant was. “Ik ben oud-winkelier in Terneuzen en draag dat centrum een warm hart toe. Mijn ondernemershart klopt nog altijd. Vanuit die passie zet ik me graag in voor met name de detailhandelszaken in onze gemeente.” 

Terneuzen in de kijker  

Over de rol van Citymarketing Terneuzen is Wout ronduit enthousiast. “Citymarketing Terneuzen zorgt ervoor dat Terneuzen in de kijker blijft. De nieuwe, herkenbare stijl vind ik erg mooi. Ik vind het echt goed dat je dit op alle uitingen terugziet. Zelf ben ik een voorstander van de inzet van het thema de Vliegende Hollander. Ik vond de recente licht- en geluidshow in de Herengracht hiervan een mooi voorbeeld. Verder ben ik blij met de koppelingen die gemaakt worden met bijvoorbeeld wonen, werken en studeren. Ook deze professionals zijn vertegenwoordigd in het bestuur. Zo versterken deze aspecten elkaar.” 

Bevoorrecht 

“De grootste uitdaging voor Bureau Citymarketing is naar mijn idee onze eigen bewoners ervan overtuigen dat ze in een mooie stad leven. We zijn bevoorrecht met het water waaraan we wonen. Verder vind ik dat het gemeentebestuur zich meer moet realiseren dat we Terneuzen op de kaart moeten blijven zetten en dat Citymarketing daarin hun partner is. Dat gaat verder dan alleen roepen over de vestiging van een nieuw bedrijf ergens op een industrieterrein. En ja, dat vergt ook een ruimhartiger financiële bijdrage.”