Zeeland mengt zich in de strijd tegen mensenhandel!
Zaterdagmiddag 30 maart betreden vier inspirerende en sterke vrouwen het podium in bibliotheek Terneuzen, waarbij ieder vanuit haar eigen invalshoek vertelt. Reflecterend op het thema powervrouw, mensenhandel en uit eigen ervaring, waarbij de boeken die zij hierover geschreven hebben worden gepresenteerd. De moderatie is in handen van Paulette de Kraker (CWZ). De afsluiting van de middag wordt verzorgd door Marga Vermue, burgemeester gemeente Sluis en tevens bestuurlijk trekker van de aanpak van mensenhandel in Zeeland.
Léontine van Geffen fotografeert in het dagelijks leven monumenten, maar maakte een uitstap met de serie Powervrouwen in beeld. Léontine vond dat er meer aandacht moest komen voor de kracht van Nederlandse vrouwen. De opbrengst van haar boek gaat naar de stichting Free a Girl. Zij bevrijden meisjes uit de gedwongen prostitutie en zorgen er voor dat zij veilig kunnen opgroeien.
Lizeth Schellekens is accountmanager mensenhandel bij het RIEC/Gemeente Goes. Zij werkt al 16 jaar aan de opsporing van slachtoffers en het oppakken van daders van mensenhandel in Zeeland- West Brabant.
Madam is not good is het eerste boek van Soesma Radja, waarin ze het waargebeurde verhaal vertelt over haar toevallige ontmoeting met een huisslaaf in India en haar poging om haar te redden. Van de netto opbrengst van dit boek gaat 50% naar Odanadi, de Indiase lokale hulporganisatie die een zeer prominente rol speelt in het verhaal.
Merel van Groningen komt in het kader van de “Liefde zonder vlinders” Tour. In dit programma gaat zij dieper in op de thema’s sexting, grooming en loverboys. Als 15-jarige raakte zij verstrikt in het web van een loverboy. Hierover schreef zij verschillende boeken.
Deze middag in bibliotheek Terneuzen, aanvang 15:00 uur, wordt georganiseerd in het kader van Boekenweek 2019, met als thema De moeder de vrouw. Tevens is het dit jaar 100 jaar geleden dat vrouwen in Nederland kiesrecht kregen en mochten stemmen. Aanleiding genoeg om aandacht te besteden aan zogenaamde powervrouwen, die hopelijk een inspiratiebron zijn voor veel andere vrouwen.
Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen, To assist Grenzeloze Dienstverlening, CWZ-bureau, Gemeente Goes en RIEC.
Toegang is gratis, graag aanmelden via https://www.bibliotheekzeeuwsvlaanderen.nl